Voor wie?

Een massage is bijna altijd een goed idee, voor jong en oud!

Door middel van massage en aanraking op een aandachtvolle manier wordt je parasympatisch zenuwstelsel aangesproken. Dit zorgt voor rust en herstel van het lichaam. Daarnaast heeft massage een positieve invloed op de circulatie in het lichaam ( bloedstroom en lymfestroom),  en de stofwisseling. Aanraking door middel van massage kan zorgen voor vermindering van stress en het verzachten van pijn.

Je hoeft geen klachten te ervaren om een afspraak te maken voor een massage. Het is zelfs prima om gewoon even tijd voor jezelf te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Om even te ontspannen en in deze ontspanning naar je lichaam te luisteren.

Maar ook wanneer je klachten ervaart is het zinvol om een afspraak te maken. Bijvoorbeeld bij (spier-) spanningsklachten.  Of wanneer je merkt dat je veel piekert of je in een periode zit waarin je veel in je hoofd bezig bent. Het is dan vaak fijn om middels een massage weer even contact te maken met de rest van je lichaam.

Wanneer je te maken krijgt met ziekte, al dan niet chronisch, dan kom je vaak onder behandeling van een huisarts, specialist, psycholoog of therapeut in de reguliere gezondheidszorg. Er kan tijdens zo’n periode een grote focus liggen op het ziek zijn en de beperkingen die dit met zich mee brengt. Beter worden, herstel en revalidatie is dan vaak het doel. Soms kan dan de behoefte ontstaan om de aandacht eens te verleggen naar de rest van je lichaam, je bent immers nog zoveel meer dan alleen je ziekte. Of om te ont-spannen. Een proces van ziek zijn en beter worden kost vaak zowel geestelijk als lichamelijk veel stress en inspanning. Na overleg met uw behandelend arts of therapeut of u gemasseerd kan worden, bent u ook van harte welkom in mijn praktijk. Het is eventueel mogelijk dat ik naar u toe kom in de instelling of de ziekenhuissetting waar u verblijft, mits er daar tijd en ruimte en toestemming is om een massage te geven.