Visie en werkwijze

Holistische visie:

Ik werk tijdens mijn sessie vanuit de holistische visie. Binnen deze visie is er aandacht voor de samenhang tussen lichaam en geest. Er is aandacht voor jouw als mens als geheel. Op fysiek (je stoffelijke lijf), mentaal (je gedachten, overtuigingen en je patronen), emotioneel (gevoelens en emoties) en spiritueel gebied (je zijn, je kern, je essentie). Je kan je misschien voorstellen dat deze onderling nauw verbonden zijn en een wisselwerking op elkaar hebben.

Ik zie een klacht die zich voordoet dan ook niet als iets dat op zichzelf staat en zich toevallig bij je voordoet. Ik zie een klacht als een signaal van het lichaam of de geest dat om aandacht vraagt. Een signaal dat er misschien een disbalans is. Iets dat erom vraagt in jouw bewust-zijn te komen. Mijn intentie is dan ook nooit om een klacht weg te masseren. Door middel van afgestemde massage wil ik je in alle ontspanning ruimte geven om te voelen en ontdekken wat er op dat moment “in het licht” mag komen.

“Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen”

De massages die ik geef kenmerken zich door een rustige, vrij langzame manier van masseren. De gehele sessie is gericht op ervaren van wat zich in dat moment voordoet. Ons denken gaat vaak heel snel. Maar voelen en doorvoelen heeft tijd, rust en aandacht nodig. Deze geef ik jou tijdens een massage. Ik nodig je uit contact te maken met het gemasseerde lichaamsdeel. Hierin iets forceren heeft geen zin. Ik geloof in de kracht van zacht. Want wanneer er niets wordt geforceerd is er ook geen noodzaak om weerstand te bieden. Helemaal op jouw tempo mag jij ontdekken.

Hoe ziet een sessie er uit?

In een voorgesprek maken we nader kennis, kijken we of er een hulpvraag is en stemmen we samen af welke massage op dat moment passend is voor jou. Wanneer je voor een eerste keer komt is het voorgesprek wat langer. Het is dan aan te raden een sessie van 90 minuten in te plannen. Speciaal hiervoor heb ik een kennismakingsafspraak met een speciaal tarief. Deze kun je vinden onder het kopje tarieven.

Tijdens de massage lig je op een zachte tafel, al dan niet verwarmd naar eigen wens. Ik maak gebruik van klassieke massage, energetische massage, voetreflexmassage, chakra massage, focusing en holistic pulsing of een combinatie van deze technieken. Geen massage is hetzelfde en ik werk vrij intuïtief. Zowel voor, tijdens als na de massage nodig ik je uit om aanwezig te zijn bij jezelf, en te voelen wat er op dat moment is. Het is helemaal jouw tijd. Soms stel ik een vraag tijdens de massage wanneer dit passend en helpend is.

Wanneer de massage is afgerond is er in een kort nagesprek nog ruimte om te delen wat er voor jou “in het licht” is gekomen tijdens de sessie. Daarnaast geef ik uitleg over de eventuele nawerking van de massage.