Visie en werkwijze

Holistische visie:

Ik werk tijdens mijn sessie vanuit de holistische visie. Binnen deze visie is er aandacht voor de samenhang tussen lichaam en geest. Er is aandacht voor jouw als mens als geheel. Op fysiek (je stoffelijke lijf), mentaal (je gedachten, overtuigingen en je patronen), emotioneel (gevoelens en emoties) en spiritueel gebied (je zijn, je kern, je essentie). Je kan je misschien voorstellen dat deze onderling nauw verbonden zijn en een wisselwerking op elkaar hebben.

Ik zie een klacht die zich voordoet dan ook niet als iets dat op zichzelf staat en zich toevallig bij je voordoet. Ik zie een klacht als een signaal van het lichaam of de geest dat om aandacht vraagt. Een signaal dat er misschien een disbalans is. Iets dat erom vraagt in jouw bewust-zijn te komen. Mijn intentie is dan ook nooit om een klacht weg te masseren. Door middel van afgestemde massage wil ik je in alle ontspanning ruimte geven om te voelen en ontdekken wat er op dat moment “in het licht” mag komen.

“Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen”

De massages die ik geef kenmerken zich door een rustige, vrij langzame manier van masseren. De gehele sessie is gericht op ervaren van wat zich in dat moment voordoet. Ons denken gaat vaak heel snel. Maar voelen en doorvoelen heeft tijd, rust en aandacht nodig. Deze geef ik jou tijdens een massage. Ik nodig je uit contact te maken met het gemasseerde lichaamsdeel. Hierin iets forceren heeft geen zin. Ik geloof in de kracht van zacht. Want wanneer er niets wordt geforceerd is er ook geen noodzaak om weerstand te bieden. Helemaal op jouw tempo mag jij ontdekken.

Hoe ziet een sessie er uit?

Een sessie start altijd met een Voorgesprek. De eerste keer dat je bij me komt neem ik iets ruimer de tijd voor het voorgesprek. (Wanneer je voor de eerste keer komt is het aan te raden een afspraak van 90 minuten in te plannen. Hiervoor kun je eenmalig gebruik maken van de ‘kennismakingsafspraak’ waarvoor een speciaal tarief. Deze vind je terug onder het kopje tarieven.)  Hierin maak ik nader kennis met je en kijk ik of er eventueel zaken zijn waar ik rekening mee mag houden tijdens de massage. In een voorgesprek kijken we samen wat er op dit moment speelt in je leven en waar je eventueel tijdens de sessie aandacht aan wil geven. Ook maak ik tijd en ruimte om aan te komen in mijn praktijk en in je lichaam. Dit doe ik vaak door een korte bewustwordingsoefening in de stoel. In het voorgesprek stemmen we samen af welke massage passend is voor dit moment.

Tijdens de massage lig je op een zachte tafel. Al dan niet verwarmd naar eigen wens. Ik maak gebruik van verschillende massagevormen. Hierin werk ik intuïtief en blijf ik tijdens de massage in afgestemd contact met je. Door middel van afgestemde aanraking en begeleidende vragen nodig ik je uit te voelen en ervaren in jouw lichaam onder mijn handen. Het is helemaal jouw tijd.

Na de massage geef ik je in het nagesprek rustig de tijd om even bij te komen en te delen wat je hebt ervaren en wat er voor jou “in het licht” is gekomen. Soms zijn de woorden er al direct na de massage en soms heeft het nog even wat tijd nodig.

Maak een afspraak