Nieuwsbrief Juni 2023

Ont-plooien:

Tijdens het schrijven van mijn vorige nieuwsbrief in maart was ik nog in afwachting. Een spannende afwachting van het nieuws of ik geslaagd was voor mijn opleiding. Vlak daarna moet ik het verlossende bericht hebben gekregen dat ik geslaagd was. Nu ik dit opschrijf voelt het als ver weg. Het is inmiddels Juni, alweer halverwege het jaar. Als ik zo terug kijk heb ik een golf genomen sinds Januari. De opwaartse beweging, het werken naar een bepaald punt toe in de vorm van examens, verslagen en mijn onderzoek wat ik afrondde. Daarna het bericht dat ik geslaagd was. Ik danste op de golven. Ik was blij en trots. Er was een flow. De afgelopen maanden mocht de golf ‘uitklinken’. Het besef is daar; het werk is gedaan, de euforie van een goed eind heeft helemaal mogen klinken, maar duurt ook niet oneindig. Hier ben ik nu, aan de voet van de volgende golf. Het vormgeven van mijn praktijk. Na mijn diplomering voelt het alsof ik nu echt ben begonnen. Ik kijk een beetje op tegen de  golf die voor me ligt. Hoe ga ik deze weer nemen. Deze golf vraagt weer wat anders van me. En deze moet ik nog meer zelf nemen. Buiten de veilige kaders van de opleiding en mijn studiegenoten. En ik heb er ook heel veel zin in.

Afgelopen week werd tijdens het wandelen mijn aandacht getrokken door de varens die opkomen. Het woord ont-plooien kwam in me op en bleef zo een tijdje bij me hangen. Het besef dat ik mijn praktijk en de sessies die ik geef helemaal zelf vorm mag gaan geven. Niet meer in de plooi, en zoals het hoort wanneer je opleiding doet (of zoals ik denk dat het hoort). Maar het eigen maken. Welk pad, welke richting, hoe ga ik er invulling aan geven? Net als de varens die ik tegen kwam. Ont-plooien, als in mijn eigen natuur volgen, vorm geven en dat proces ruimte geven. Ik heb inmiddels mijn richting bepaald. Dat voelt als een volmondige JA! Hierover later meer. Ik gebruik de periode voor de zomer om een stevige basis te leggen in de vorm van nog heel veel praktische zaken regelen. Na de zomer hoop ik dat mijn bedding stevig genoeg voelt om er echt mee aan de slag te gaan.

Ont-plooien betekent voor mij ook meer ruimte nemen. Mezelf zichtbaar maken. En daar wordt het moeilijk en spannend. Daarin werd ik tijdens een intervisie bijeenkomst maar mooi in gespiegeld door mijn oud medestudenten. Het is geen onbekend thema voor mij. Ik mag er weer mee aan de slag. Dit is de volgende golf die ik mag nemen.

 

Vergoeding van massagetherapie door zorgverzekering:

Inmiddels komen ook mijn sessies massagetherapie in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding door de meeste zorgverzekeraars wanneer je aanvullend verzekerd bent. Je kunt gebruik maken van je aanvullende verzekering zonder verwijzing van je huisarts en zonder eerst je eigen risico te moeten betalen.

 

Zomervakantie:

Ik wens alle lezers van deze nieuwsbrief alvast een mooie, stralende zomer toe. Misschien herken je iets in jezelf dat ook mag ont-plooien-ontvouwen-ruimte mag nemen-ontwikkelen-zichtbaar mag worden. Je bent van harte welkom om dit binnen een sessie massage therapie verdieping te geven. Een afspraak maken kan tot 22 juli 2023. Hierna vier ik een aantal weken zomervakantie. Vanaf 14 augustus heet ik je (weer) van harte welkom!!

 

Lieve groet,

Hanneke

Maak een afspraak