Nieuwsbrief Juni 2022

Op de maat van de seizoenen.

Vandaag breekt de zomer aan. De tijd van het jaar waarin alles wat groeit open gaat en tot bloei komt. De potentie van het zaadje dat eens werd geplant wordt zichtbaar. Het element vuur hoort hierbij volgens de theorie van de 5 elementen. Elk proces dat in volle gang is, is in de vuurfase. Wat in jouw mag tot bloei komen en wil je zichtbaar maken? Hoe is dit voor jou?

Voor mij voelt het als een spannend element. Jezelf laten zien, en naar buiten brengen. Ik doe het steeds vaker maar het gaat me nog niet altijd gemakkelijk af. In maart ben ik begonnen aan het 4e en tevens laatste leerjaar van de opleiding tot massagetherapeut. Alle vakken hebben we inmiddels afgerond. De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met de modules meridianen en trauma & regulatie. Het komende half jaar staat in het teken van interne stage, onderzoek, supervisie, het schrijven van een scriptie en examen doen. Alles wat ik geleerd heb de afgelopen jaren mag hier tot bloei komen. Sterker nog er wordt van me verwacht dat ik laat zien wat ik in huis heb. En oehh! Dat voelt echt heel spannend en ook een beetje kwetsbaar. In mijn lijf is het voelbaar alsof mijn hele lichaam een beetje achteruit deinst. Alsof de rem wordt ingetrapt. Daarbij blijven is de kunst. Mezelf uitnodigen om dit waar te nemen, en niet per se te veranderen. Iets in mij voelt zich geremd om mijn volledige potentie te laten zien. En wanneer ik dat zeg “iets in mij voelt…” ontstaat er ruimte en kijk ik er met een afstandje naar. Dan merk ik opeens dat er ook wat anders is dan alleen die geremdheid. Bijvoorbeeld verlangen om mezelf te laten zien en vertrouwen in mezelf. En ondertussen maak ik kleine stapjes richting afstuderen. Zo heb ik mijn afstudeer onderwerp bijna gekozen. Dat geeft alvast richting.

Voor jou kan het vuurelement weer heel wat anders oproepen. Voel je vrij om dit te delen middels een berichtje. Ik merk dat wanneer er een nieuwsbrief uit komt er mensen reageren door een mail terug te sturen. Ik waardeer het  wanneer iemand hier de moeite voor neemt. Mooi om te lezen wat hetgeen ik schrijf in jou raakt.

Afstuderen:

Ergens rondom de zomer deel ik met jullie mijn afstudeer onderwerp. Wanneer je raakvlak hebt met dit onderwerp bied ik je de kans om deel te nemen aan mijn interne stage dagen ofwel aan mijn examen. Beide omvatten 3 (voor jou gratis) sessies massagetherapie. Deze sessies zullen in Utrecht plaats vinden op de Holos academie waar ik mijn opleiding volg. Daarover dus later meer in een apart bericht.

Zomervakantie:

In de periode van 13 augustus tot en met 4 september vier ik mijn zomervakantie. Dit betekent dat mijn praktijk gesloten is in week 33 t/m 35.

Voor die tijd en daarna ben je van harte welkom in mijn praktijk. Misschien is er nog iets in jou wat op dit moment aandacht vraagt en waar je eens bij stil wilt staan. Dit kan als je bijvoorbeeld merkt dat je ergens vastloopt of wanneer een bepaald onderwerp of thema steeds weer terug keert in je leven. Massagetherapie kan hierbij ondersteunend werken. Een afspraak kun je online maken via deze link. Of door een een telefoontje of een what’s app bericht te sturen. Eenmalig kun je gebruik maken van een kennismakingsafspraak tegen een gereduceerd tarief. Hierbij kunnen we nader kennis maken. Leg ik je wat uit over mijn visie en werkwijze en krijg je een op jouw afgestemde behandeling.

Voor nu wil ik je een fijne, zorgeloze zomer toewensen.

Lieve groet,

Hanneke

Maak een afspraak