Nieuwsbrief December 2023

Verbinding:

Terwijl de druppels en de takken regelmatig tegen de ramen kletterden door de regen en de wind, was ik de afgelopen maanden heerlijk aan het werk in mijn praktijk. Voor nu heb ik een hele fijne balans gevonden tussen werken, verwerken en verteren en vrije tijd waarin ik met mijn aandacht thuis ben bij mijn gezin en bij mezelf.

Al die cliënten die mijn praktijk bezoeken, ieder raakt iets in mij. Soms is dit herkenning in een proces of thema, de andere keer raakt het verhaal of de worsteling van iemand. Je bewust worden is lang niet altijd gemakkelijk of fijn. Hierbij zijn, en getuige zijn van wat aangeraakt wordt tijdens een sessie massagetherapie maakt indruk, ook op mij. Het verteren van al die indrukken en daarbij soms de onzekerheid die het beginnend therapeutschap met zich meebrengt vragen om ook stil te staan bij mezelf en alles de tijd te geven om er te zijn en te verwerken en verteren.

Dat laatste voelde een beetje eenzaam. Waar ik altijd heb gewerkt met veel collega’s om me heen is mijn werk als massagetherapeut solistisch. Mijn eerste neiging is om het allemaal zelf te doen. Zelf verwerken, zelf verteren, zelf eindeloos overdenken. Maar als ik iets geleerd heb afgelopen jaren is dat SAMEN ook zo waardevol en verrijkend kan zijn. En daarvoor moest ik uitreiken. Een beroep op iemand doen. Dat is spannend en buiten mijn comfort zone. Maar ik ben mezelf dankbaar dat ik het heb gedaan.

Sinds een tijdje heb ik een (soort van) collega! Samen starten we de week op maandagochtend om 09:00 uur met een belletje. Soms kort, soms langer. Gewoon om dat wat er speelt samen te delen. Die verbinding is zoveel uitdagender en dynamischer dan alles zelf doen. Ik merk hierin echt een verlangen op. Een verlangen naar meer SAMEN, DELEN en VERBINDING. Ook hier in de buurt ben ik wat contact aan het opdoen met andere therapeuten. Zo waardevol.

Uitdrukking geven aan alle indrukken. Ik zie daarbij een beeld van een boom. Het deel onder de grond, het wortelstelsel. En dat deel van de boom wat oprijst uit de grond omhoog, de stam, de takken en de bladeren. Het zelf doen voelt als werk in het donker, het wortelstelsel van de boom, onder de grond, de diepte ingaan en houvast vinden. Het uitreiken en delen is meer “in het licht”, oprijzen, mezelf laten zien, mezelf laten raken door alle invloeden van buiten, toelaten en vertrouwen. Beide heel waardevol.

Hoe verwerk jij de grote en kleine ervaringen die je opdoet? Zoek je anderen op en ga je in verbinding of verwerk je zelf en alleen? Of misschien ook beide? Of misschien laat je indrukken niet eens zo binnen komen, bewust of onbewust? Hoe doe je dat dan en hoe is dit voor jou? Het SAMEN doen staat ook binnen een sessie massagetherapie centraal. Je hoeft het niet alleen te doen. Soms pak ik letterlijk je hand vast en zijn we er samen bij, bij alles wat er is.

Veiligheid is niet de afwezigheid van gevaar, maar de aanwezigheid van verbinding

~Gabor Maté~

Wijziging in diensten:

Vanaf 1 Januari 2024 komen de sessies van 75 minuten te vervallen. Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat het natuurlijke beloop  van mijn sessies ongeveer 90 minuten is. Werken zonder haast of tijdsdruk is voor mij van groot belang. Het tarief van een sessie van 90 minuten zal ik momenteel nog niet verhogen en blijft 75 euro.

Mocht dit op de een of andere manier financieel niet haalbaar voor je zijn en je bent daardoor niet meer in staat de nodige sessies te vervolgen laat het me dan weten, dan kunnen we hierover in gesprek om te kijken wat haalbaar voor je is.

Cadeaubonnen die ik dit jaar uitgegeven heb met een waarde van 65 euro, die nog niet verzilverd zijn, blijven geldig. Ze kunnen gewoon ingezet worden voor een volledige sessie. Ik zal hiervoor achteraf geen bijbetaling rekenen.

Ik geef je nog tot 31-12-2023 de tijd om een cadeaubon* voor iemand te bestellen voor 65 euro die ook in 2024 nog ingezet kan worden voor een sessie van 90 minuten voor 75 euro.

*Cadeaubonnen komen niet in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekering.

Vergoeding door zorgverzekeraar:

De meeste ziektekostenverzekeraars hebben hun premies voor komend jaar bekend gemaakt. Massagetherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent. Het loont om hier even voor te zitten komende maand wanneer je gebruik wil (blijven) maken van vergoeding voor de sessies massagetherapie. Heb je hierover vragen dan kun je het beste navraag doen bij de betreffende zorgverzekeraar.

Wist je dat je je verplichte basisverzekering en eventuele vrijwillige aanvullende verzekering niet bij dezelfde zorgverzekeraar hoeft af te sluiten?

Vakantie:

Mijn praktijk zal gesloten zijn van Zaterdag 23 December 2023 tot en met Woensdag 3 Januari 2024. Vanaf 4 Januari heet ik je weer van harte welkom!

Rest mij niet veel meer dan je een mooie decembermaand toe te wensen. Een maand in verbinding, in eerste instantie met jezelf en van daaruit met anderen.

Lieve groet,

Hanneke

Maak een afspraak