Nieuwsbrief December 2022

Lichtpuntjes..

Sint is weer het land uit. De donkere dagen zijn aangebroken. Wanneer ik buiten loop op een grijze dag lijkt alle kleur verdwenen uit de natuur. Grijs en bruintinten voeren de boventoon. Maar wanneer ik goed kijk is er altijd kleur te vinden. Tussen alle dorre natte bladeren liggen ook altijd nog een paar gele exemplaren op de grond. Soms piept er een zonnestraal door de wolken. En weer een ander moment zie ik een plant die juist op dit moment in volle bloei staat.  Ik wens jou in deze donkere maanden ook wat lichtpuntjes, in wat voor vorm dan ook! Ik besef me dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Verder merk ik dat ik op dit moment weinig woorden heb. Ik bevind me een beetje in mijn coconnetje. In voorbereiding om de komende examens. Past ook wel bij het winterbeeld. Stilte en terugtrekken. Daarom geen uitgebreide tekst deze nieuwsbrief. Alleen de nodige informatie.

Onderzoeksthema en afstuderen.

Mijn opleiding loopt nu echt op zijn eind. Ik heb inmiddels mijn interne stage afgerond en heb een “go” gekregen om aan mijn examen te gaan beginnen. Voor het examen heb ik inmiddels een client bereid gevonden om deel te nemen aan de 3 examen sessies. Deze gaan plaats vinden in december en januari.

Mijn afstudeeronderzoek, naar de waarde van massagetherapie bij angstklachten, is in volle gang. Ik heb de afgelopen maanden vele cliënten mogen ontmoeten die zich herkennen in het thema angstklachten. Ik hoop mijn onderzoek begin februari af te ronden. Op mijn website staan inmiddels een paar blogs die ik over dit onderwerp heb geschreven.

In maart 2023 hoop ik mijn diploma in ontvangst te mogen nemen.

Tarieven:

Toen ik mijn praktijk in 2020 startte heb ik mijn tarief bepaald. In al die tijd heb ik geen tarief verhogingen toegepast. Gezien ik op dit moment bijna mijn 4 jarige opleiding tot massagetherapeut afrond, ik inmiddels beschik over de nodige ervaring en de economische tijden dit ook vragen heb ik besloten dat ik mijn tarief wat ga verhogen.

Op dit moment komen mijn behandelingen nog niet in aanmerking voor vergoeding. Hier zal komend jaar verandering in komen na mijn diplomering. Vergoedingen voor massagetherapie vinden altijd plaats vanuit de aanvullende verzekering en is per zorgverzekeraar verschillend.

Voor komend jaar kun je naast losse sessies holistische massage(therapie) ook gebruik maken van een strippenkaart. Met de aanschaf van een strippenkaart geef je jezelf een leuke korting op de massagesessies en je hebt op regelmatige basis een stok achter de deur voor een afspraak met jezelf!

Op mijn website vind je de nieuwe tarieven en de tarieven voor de strippenkaart.

Vakantie

Mijn praktijk is gesloten van 25 december tot en met 8 januari. Voor die tijd kun je nog een afspraak maken. Anders zie ik je graag (weer) vanaf 9 januari.

Maak een afspraak