Nieuwsbrief December 2021

Zijn…. Precies daar zijn waar je bent.

Het jaar loopt weer op zijn eind. Het is al weer december. Ik weet nog dat toen de zomer ten einde liep en de herfst zijn intrede deed ik een beetje op zag tegen de kou en de donkerte. Maar nu het eenmaal zo ver is voelt het fris en licht in en om mij heen. Alsof alles een beetje meer helder is. Wanneer ik terug denk aan afgelopen jaar is er een worsteling geweest. Het gevoel ergens heen te moeten maar niet te weten waarheen. En steeds werd ik weer herinnerd aan de uitnodiging: stapje voor stapje, en zijn met wat er is. Door het gevoel ergens heen te moeten, en iets anders te willen dan wat er was ontstond de worsteling. Ik vergat mezelf soms mee te nemen in mijn reis. Mijn hoofd was ergens anders dan mijn lijf. Sinds het moment in september dat ik 40 werd veranderde er iets voor mij. Er was die dag een soort zachtheid en acceptatie, en dat gevoel blijft bij me. Het voelt stevig en gegrond. Het voelt als op mijn plaats. Ook zachter en lichter. Ook mijn omgeving ziet het aan mij. Het valt ze bijvoorbeeld op dat ik lichtere kleding draag, waar in mijn kledingkast voorheen zwart de boventoon voerde zijn dit nu crème en pasteltinten. En mijn haar is een stuk langer dan jaren het geval was, wat me ook een zachtere uitstraling geeft volgens mensen om me heen. Grappig hoe alles zo mee veranderd bij deze verandering in mezelf. Ik pretendeer hiermee niet dat ik nu op een betere plek zit of sta waar alles gemoedelijk en gemakkelijk gaat. Maar het voelt wel dichter bij mezelf. Trouw aan mezelf. En daar gaat het denk ik om in het leven. En het gaat niet vanzelf en moeiteloos. Het vergt aandacht en vertraging om daar te zijn waar ik ben. Wat me hierin heeft geholpen is JA zeggen tegen wat er in mij leeft, en dit helemaal waar mogen laten zijn. En naar buiten brengen wat in mij is. Mezelf laten zien. En zo heeft mijn praktijknaam “In het licht” voor mezelf nog meer betekenis gekregen. Ik voel dat ik dit jaar wat meer in het licht ben gaan staan. Letterlijk en figuurlijk.

In het licht

In het afgelopen jaar heb ik vele cliënten mogen ontvangen in mijn praktijk. Ze hebben me allemaal op hun eigen manier geraakt. Door hun verhalen, hun openheid en de bereidheid om te voelen.  Waar voorheen mijn sessies vooral gericht waren op de massages en de ontspanning merk ik steeds vaker dat cliënten de behoefte voelen om een langer traject van meerdere sessies aan te gaan. De sessies worden dan meer therapeutisch. Op dit moment zit hier soms een spanningsveld op omdat dit vaak bij een eerste sessie nog niet helemaal duidelijk is. Een therapeutische sessie behoeft een wat uitgebreidere intake dan een ontspanningsmassage.  Om deze reden heb ik de massage sessies die ik geef aangepast. De massage van 60 minuten is vervallen omdat dit simpelweg te kort is voor waar ik voor wil staan in een sessie. In plaats daarvan heb ik een kennismakingsafspraak toegevoegd. Dit is een eerste afspraak van 90 minuten tegen een speciaal tarief, waarin voldoende tijd zal zijn voor een wat uitgebreidere kennismaking, uitleg over mijn visie, een massage en een nagesprek. Meer hierover kun je lezen op mijn website. Hierna kun je voor een eventueel vervolg kiezen voor een holistische massage van 75 minuten of van 90 minuten.

Mijn sessies worden op dit moment nog niet vergoed door de zorgverzekering. Dit zal pas zijn wanneer ik mijn opleiding heb afgerond. Om jullie hierin toch tegemoet te komen heb ik besloten om in 2022, in mijn 4e leerjaar van de opleiding tot massagetherapeut de 4e sessie gratis te geven.

Ook mijn website is vernieuwd. Ik heb de teksten aangepast aan waar ik nu voor sta. Mijn opleiding en de 1,5 jaar praktijkervaring die ik inmiddels rijker ben zorgen ervoor dat mijn visie en waar ik voor wil staan helderder wordt. Mijn website mocht hierin meebewegen. Ik ben benieuwd wat je er van vind. En mocht je nog vragen hebben, laat het mij gerust weten.

Ik wens iedereen een mooie, warme, liefdevolle decembermaand toe. En vooral dat jouw eigen lichtje mag stralen.

Lieve groet, Hanneke