Over mij

Hallo, welkom op mijn website. Mijn naam is Hanneke Monsieurs. Ik ben gediplomeerd holistisch massagetherapeut. In 2020 ben ik mijn praktijk voor holistische massage en massagetherapie “In het licht” gestart.

Sinds 2001 ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige. Waarvan de laatste 14 jaar in het ziekenhuis. Ik had dit jarenlang met veel plezier gedaan maar ik merkte aan mezelf dat er wat begon te knagen. Er ontstond de behoefte om de mens op een andere manier te benaderen. Met meer oog voor de gehele mens en niet alleen de klacht of de ziekte. En ook met meer aandacht voor preventie, zelfzorg, bewustwording en het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Zo kwam ik in 2018 terecht bij Holos in Utrecht. Hier heb ik de 4 jarige HBO opleiding tot massagetherapeut gevolgd en begin 2023 heb ik deze opleiding met succes afgerond. Een prachtige leerzame reis die ik nooit had willen missen. Een reis die me stevigheid, zachtheid en veiligheid heeft geleerd. Een reis die me dichter bij mezelf liet komen door te ont-wikkelen en ont-moeten. Steeds een laagje verder. Een reis die nooit af is, en waar nog ontzettend veel te ont-wikkelen en ont-moeten valt. De holistische visie en het lichaamsgericht werk zijn hierin van wezenlijk belang geweest.

In mijn praktijk “In het licht” wil ik jou een veilige ruimte bieden waarin je jezelf mag ont-moeten. Waarin jij “in het licht” mag staan met alles wat er op dat moment in jou is. Niets hoeft anders of beter. Gewoon precies zoals het is. Wat het dan ook is, helemaal welkom! Op je eigen tijd, en in je eigen tempo. Ik begeleid je hierin door middel van afgestemde aanraking, massage en lichaamsgerichte oefeningen zoals meditatie, beweging, focussen of een body scan. Iedere stap dichter bij jezelf brengt je meer tot leven!

Maak een afspraak