Hanneke Monsieurs

Hallo, welkom op mijn website. Mijn naam is Hanneke Monsieurs. Ik ben gediplomeerd holistisch masseur. In september 2018 ben ik begonnen met de 4 jarige HBO opleiding massagetherapie bij Holos in Utrecht.

Sinds 2001 ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige. Waarvan de laatste 14 jaar in het ziekenhuis. Ik heb dit jarenlang met veel plezier gedaan maar ik merkte aan mezelf dat er wat begon te knagen. Er ontstond de behoefte om de mens op een andere manier te benaderen. Met meer oog voor de gehele mens en niet alleen de klacht of de ziekte. En ook met meer aandacht voor preventie, zelfzorg, bewustwording en het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Zo kwam ik terecht bij Holos in Utrecht. Daar heb ik mijn diploma tot holistisch masseur behaald. Inmiddels rond ik in februari 2022 het derde jaar van de opleiding tot massagetherapeut af. Mijn droom voor de toekomst is om beide werelden meer met elkaar te verbinden. Ik zie de complementaire zorg, waar onder andere massagetherapie onder valt, als een waardevolle aanvulling op de reguliere zorg.

Begin 2020 heb ik besloten mijn eigen praktijk te starten, met de naam: “In het licht“. Ik heb deze naam gekozen omdat het voor mij de lading dekt wat ik in mijn praktijk voor ogen heb en waar ik voor wil staan. Graag wil ik jou een veilige omgeving bieden waarin je kan ontspannen en contact kan maken met je eigen lichaam. Wat aandacht vraagt mag er zijn, er hoeft niets verstopt of weggeduwd te worden. Alles mag er zijn, en dus aan het licht komen. Dit geeft zoveel meer ruimte en daardoor ontspanning, doorstroming en heelheid.